TJS Opintokeskus
TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n yhteinen koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskus

Kuvituskuva, jossa henkilöiden kämmenet muodostavat piirin.
TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n yhteinen koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

 

Koulutustemme ja palvelujemme sisällöissä painottuvat yhdistystoiminnan ja työelämän kehittäminen sekä palkansaajajärjestöjen kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta.

Visiomme 2030 mukaisesti TJS Opintokeskuksen ja akavalaisten ja STTK:laisten jäsenjärjestöjen yhteistyön tuloksena ammattiliittojen järjestäytymisaste on vahva ja niiden järjestötoiminta on vetovoimaista. Liitot ovat uudistumiskykyisiä ja pystyvät vastaamaan työelämän ja toimintaympäristön synnyttämiin muutostarpeisiin. Liitoilla ja keskusjärjestöillä on oikeutettu ja vahva asema yhteiskunnallisessa ja työmarkkinapoliittisessa vaikuttamisessa. Tutustu koko strategiaamme tästä. (pdf)

TJS Opintokeskuksen koulutukset lukuina 

TJS Opintokeskus järjestää koulutusta omana avoimena koulutustoimintana ja yhteistyössä liittojen ja yhdistysten kanssa. TJS:n itse toteuttamiin avoimiin koulutuksiin osallistuu vuodessa 1000-2000 ammattiliittojen jäsentä ja koulutuksia toteutetaan vuodessa 50-100 kappaletta. TJS Opintokeskuksen toteuttamia tilauskoulutuksia on vuosittain noin 100 ja niihin osallistuu jopa 2000 ammattiliittojen jäsentä.   
 
Viime vuosina etäyhteyksin tapahtuva koulutus on ollut merkittävässä roolissa. Vuosina 2020 ja 2021 etäyhteyksin tapahtuva koulutus oli liki 90 % kaikesta ammattiliittojen koulutuksista. Opetustunteja kertyi yhteensä yli 11000 tuntia vuonna 2021, koulutustilaisuuksia oli lähes 1200 ja osallistujia lähes 111 000.