Opas minisite block

Opas yhdistyksille

Opas yhdistyksille

Tämä sivusto on tehty ammattiyhdistysten luottamushenkilöille ja aktiivitoimijoille avuksi, opiksi ja ideioden antajaksi ammattiyhdistystoimintaan.

Ammattiyhdistystoiminta on yhteistä toimintaa työelämän oikeudenmukaisuuden puolesta. Kun toimit ammattijärjestössä, toimit työntekijöiden aseman parantamiseksi ja työelämän laadun turvaamiseksi.

Ammattiyhdistykset tarjoavat jäsenilleen tietoa, turvaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Turvaverkon lisäksi ammattiyhdistykset luovat tilaisuuksia osaamisen vahvistamiseen ja yhteistyöhön oman ammattikunnan kanssa. Siten ammattiyhdistyksen jäsenyys tarjoaa edunvalvonnan ohella tilaisuuden ammatillisen identiteetin vahvistamiseen.

Ammattiyhdistystoimijat ovat saaneet aikaan muun muassa sen, että meillä Suomessa on ainakin kymmenen hyvää syytä kuulua ammattiliittoon. Näitä ovat työehtosopimus, luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu, liiton tuki ja neuvonta, koulutus, vaikutusmahdollisuudet, ansiosidonnainen työttömyysturva, vakuutus- ja virkistysedut sekä alennuksia.

Hienoa, että olet lähtenyt mukaan aktiiviseen ammattiyhdistystoimintaan!