Wikipedia liiton viestinnässä – Faktat kuntoon suurelle yleisölle

Wikipedia liiton viestinnässä – Faktat kuntoon suurelle yleisölle

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu liittojen asiantuntijoille sekä viestinnästä ja markkinoinnista vastaaville. Koulutus sopii sekä Wikipedian käyttöä aloittaville että kokeneille toimijoille, jotka haluavat kehittää ja monipuolistaa Wikipedian käyttöä viestinnässä.

Tavoite

Koulutus tarjoaa näkökulmia Wikipedian merkityksestä liiton viestinnässä. Koulutuksessa opit, miten Wikipedia toimii ja millaista sisältöä sinne voi laittaa. Työpajan jälkeen osaat tuottaa Wikipediaan sisältöä, joka edesauttaa ammattijärjestötoimintaan liittyvän faktatiedon jakamista.

Koulutuksen kuvaus

"Wikipedia on yksi maailman suosituimpia sivustoja. Se kuuluu myös Suomen 10 suosituimpien nettisivujen joukkoon. Myös Google arvostaa Wikipedia-sisältöä ja nostaa ne usein ensimmäisten hakutulosten joukkoon, mikä lisää myös organisaatioiden uskottavuutta ja löydettävyyttä”, sanoo kouluttaja Johanna Janhonen.

Wikipedia onkin monelle tärkeä tietolähde, jonka pohjalta muodostetaan mielipiteitä ja tehdään omaan elämään liittyviä hankintapäätöksiä.

Koulutuksen ensimmäinen osa sisältää luennon ja demon, jotka johdattelevat Wikipedian maailmaan ja tarjoavat näkökulmia Wikipedian kulttuuriin ja käytäntöihin. Miksi Wikipedia kannattaa huomioida viestinnässä? Millainen on hyvä teksti ja mistä osista se rakentuu? Miten Wikipediaa päivitetään ja muokataan? Seuraavana päivänä koulutus jatkuu käytännönläheisessä työpajassa, jossa työstetään osallistujien omia ja/tai työhön liittyviä artikkeleita.

Kouluttaja: FM Johanna Janhonen, someasiantuntija, kouluttaja, konsultti, tapahtumantuottaja, yrittäjä, wikipedisti, wikimedisti ja kolumnisti.

Johanna tarjoaa Piilotettu aarre -yrityksensä kautta niin somekoulutuksia kuin Wikipedia-päivityksiäkin ja järjestää vuosittain yhteisömanagereille suunnatun CMADFI-seminaarin. Wikipedia-asiakkailleen hän on tehnyt yli 20 000 muokkausta.

Jos kaipaat lisätietoa, niin laita viesti osoitteeseen toimisto@tjs-opintokeskus.fi tai soita (09) 229 3030.

Ohjelma

Koulutus muodostuu kahdesta osasta:

24.8.2022 klo 9–11 Johdatus Wikipediaan

Luento: Wikipedian kulttuuri ja käytännöt, esimerkiksi lähteet, tekijänoikeudet, säännöt työhön liittyvään muokkaukseen

Demo: Tutkitaan Wikipediasta osallistujiin liittyviä artikkeleja ja katsotaan, mitä parannettavaa niissä olisi. Kouluttaja näyttää, miten Wikipediaa muokataan ja kertoo, mistä löytää lisätietoa ja miten Wikipedia-tunnus kannattaa tehdä.

31.8.2022 klo 9–11 Wikipedia-työpaja

Osallistujat luovat itselleen Wikipedia-tunnuksen ennen työpajaa. Työpajassa muokataan osallistujien omaan työhön liittyvää artikkelia, esimerkiksi päivitetään sen tunnuslukuja ja lisätään siihen itse otettu valokuva.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen voidaan perua kuluitta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Jos osallistuminen perutaan 13:n päivän sisällä ennen koulutusta, peritään osallistumismaksusta puolet. Jos osallistuja jää perumatta pois koulutuksesta, peritään häneltä koko osallistumismaksu, ellei hän esitä lääkärintodistusta tai todistusta voittamattomasta esteestä. Koulutuskutsussa voi olla tiukennettuja perumisehtoja.

Tutustu myös näihin koulutuksiin

Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
syyskuu 2022
21.09.2022 Canva – näyttäviä viestintämateriaaleja helposti

Koulutuksessa opit hyödyntämään verkossa olevaa, maksutonta Canva-ohjelmaa näyttävien materiaalien tekemiseen. Canvan avulla voit tehdä myös videoita ja muokata kuvia.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 65.00
21.09.2022 - 02.11.2022 Asiantuntija viestijänä

Valmennus motivoi sinua löytämään omat tapasi viestiä ja vahvistat osaamistasi viestijänä ja vaikuttajana. Valmennuksessa pohdimme asiantuntijaviestintää sekä oman vastuualueen että liiton näkökulmasta. Laajennat käsitystäsi viestinnän eri keinoista, kanavista ja kohderyhmistä ja teet omaan työhösi liittyvä viestintäsuunnitelman. Tämä helpottaa käytännön tekemistä ja tekee viestinnästä tavoitteellisempaa.

Helsinki

TJS Opintokeskus

Osallistumismaksu 570.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
lokakuu 2022
08.10.2022 Yhdistyksen viestintä

Koulutuksessa opit, mitkä ovat yhdistyksen tiedottajan tehtävät ja miten suunnitella ja käytännössä hoitaa yhdistyksen viestintää. Pääset jakamaan ideoita ja käytäntöjä jäsenviestinnästä muiden osallistujien kanssa.

Helsinki

TJS Opintokeskus

Osallistumismaksu 125.00
13.10.2022 Yhdistyksen some-viestinnän suunnitelma

Koulutuksessa saat konkreettiset vinkit suunnitelman tekemiseksi ja hahmotat somesuunnitelman ja -strategian erot.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 95.00
20.10.2022 Neuvotteluviestintä

Koulutuksessa hahmotat viestinnän roolin neuvotteluprosessissa. Saat keinoja edustettavien näkemysten selvittämiseen ja tiedät, miten suunnitella ja toteuttaa viestintää erityisesti jäsenistölle, mutta myös muille kohderyhmille. Osaat myös huomioida viestinnässä jäsenistön tunnereaktioita.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 105.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
marraskuu 2022
02.11.2022 Monipuolinen viestintä Facebookissa

Koulutuksessa keskitytään toimivan sisällön tuottamiseen oman yhdistyksen Facebook-kanavalle.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 95.00
03.11.2022 Esiintymis- ja vuorovaikutustaidot

Koulutuksen tavoite on vahvistaa osallistujien esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja ja antaa rohkeutta esiintymiseen. Opit, mitä esiintymistilanteissa ottaa huomioon ja miten sanaton viestintä vaikuttaa viestin perille menoon. Harjoittelet ja saat palautetta esiintymisestäsi, mikä auttaa sinua kehittymään.

Helsinki

TJS Opintokeskus

Osallistumismaksu 210.00
15.11.2022 Näin herätät huomion Instagramissa

Koulutuksessa opit Instagramin suunnitelmallista hyödyntämistä.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 95.00
Teemat
Viestintä
Ajankohta
24.08.2022 - 31.08.2022
Paikka

Verkkokoulutus

Teams

Hinta
Osallistumismaksu 150.00