Työpaikan yhdenvertaisuuden toteuttaminen

Työpaikan yhdenvertaisuuden toteuttaminen

Kenelle

Koulutus on suunnattu henkilöstön edustajille.

Tavoite

Koulutuksessa opit laatimaan yhdenvertaisuussuunnitelman omalle työpaikallesi yhteistyössä henkilöstön kanssa. Työskentelytapa antaa mahdollisuuden keskustella yhdenvertaisuuden sisällöistä koko henkilöstön voimin, jolloin se tukee myös yhdenvertaisuuden toteutumista työpaikoilla. Samalla opit yhdenvertaisuuslain tärkeimmän sisällön. Pohdimme myös, miten henkilöstön edustaja voisi edistää työpaikan työntekijäryhmien välistä yhdenvertaista kohtelua.

Koulutuksen kuvaus

Yhdenvertaisuussuunnitelman laadinta tullut pakolliseksi vuoden 2017 alusta työpaikoille, joilla on vähintään 30 työntekijää. Tässä koulutuksessa käsitellään yhdenvertaisuuden toteutumista työpaikoilla ja esitellään toteutustapa, jolla yhdenvertaisuussuunnitelma voidaan laatia työpaikalle yhteistyössä henkilöstön kanssa. Kuulet myös esimerkkejä siitä, missä tilanteissa yhdenvertaisuuden toteutuminen voi vaarantua työpaikoilla.

Kouluttaja: koulutusasiantuntija, AmO Inka Ukkola, TJS Opintokeskus

Ohjelma

9.45 Verkkokoulutustila avautuu
10.00 Koulutus alkaa, virittäytyminen
Yhdenvertaisuuslaista
Yhdenvertaissuunnitelman laadinta yhteistyössä henkilöstön kanssa
Esimerkkejä tilanteista, joissa yhdenvertaisuuden toteutuminen voi vaarantua työpaikoilla
Työntekijäryhmien välisen yhdenvertaisen kohtelun edistäminen
12.00 Koulutus päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen voidaan perua kuluitta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Jos osallistuminen perutaan 13:n päivän sisällä ennen koulutusta, peritään osallistumismaksusta puolet. Jos osallistuja jää perumatta pois koulutuksesta, peritään häneltä koko osallistumismaksu, ellei hän esitä lääkärintodistusta tai todistusta voittamattomasta esteestä. Koulutuskutsussa voi olla tiukennettuja perumisehtoja.

Tutustu myös näihin koulutuksiin

Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
lokakuu 2022
25.10.2022 Henkilöstön edustaja etätyötä tekevän tukena

Koulutuksessa opit, miten henkilöstön edustaja voi tukea etätyötä tekeviä ja mitkä asiat nousevat etujen ajamisessa esille. Selvitämme, mikä etätyöntekijän työsuojelussa on työnantajan vastuulla ja mikä kuuluu työntekijälle ja miten valvova viranomainen eli aluehallintovirasto valvoo etätyötä tekevän työsuojelua.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 60.00
26.10.2022 Lait henkilöstön edustajan tukena

Koulutuksessa opit, millaisten säädösten nojalla henkilöstön edustaja toimii työpaikalla ja millaiset raamit lainsäädäntö luo yhteistyölle henkilöstön edustajan ja työnantajan välillä. Perehdyt henkilöstön edustajalle keskeiseen oikeuskäytäntöön ja kuulet erilaisista oikeustapauksista. Saat eväitä työnantajayhteistyöhön, rohkeutta luottamustehtäväsi hoitamiseen sekä innostusta kehittää työpaikan käytäntöjä.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 180.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
marraskuu 2022
04.11.2022 Työturvallisuus – jokaisen asia

Koulutuksessa opit työturvallisuuteen liittyvän peruskäsitteistön ja keskeiset periaatteet työhyvinvoinnin kannalta.

Verkkokoulutus

Teams

Osallistumismaksu 110.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
helmikuu 2023
01.02.2023 Yhdenvertaisuussuunnitelman tekeminen työpaikalle

Koulutuksessa opit perustiedot yhdenvertaisuussuunnitelmaan liittyvästä lainsäädännöstä sekä saat myös konkreettisia ohjeita suunnitelman tekemiseen.

Verkkokoulutus

Verkkokoulutus Teams-ympäristössä

Teemat
Työsuojelu
Ajankohta
13.10.2022
Paikka

Verkkokoulutus

Teams

Hinta
Osallistumismaksu 60.00