Henkisen työsuojelun valvonta

Henkisen työsuojelun valvonta

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työsuojeluvaltuutetuille ja luottamusmiehille sekä liittojen asiantuntijoille.

Tavoite

Koulutukseen osallistuttuasi:
- Tunnet työsuojelua valvovaa viranomaistoimintaa ja miten työpaikan henkistä työsuojelua voi edistää yhteistyössä viranomaisen kanssa: Milloin henkilöstön edustajana voit pyytää tarkastusta ja milloin kannattaa olla yhteydessä työsuojeluviranomaisiin.
- Tiedät, mitä työsuojelutarkastuksella tapahtuu ja miten voit henkilöstön edustajana valmistautua tarkastukseen.
- Tiedät, mitä tarkastaja edellyttää työpaikalta työn psykososiaalisen kuormituksen hallinnan ja häirintätapausten selvittämisen osalta.
- Tunnet työsuojelua valvovat ja edistävät organisaatiot sekä eri tahojen roolit, velvollisuudet ja yhteistoiminnan
- Osaat neuvoa henkilöstön edustajia ja jäsenkuntaa työsuojelun toteuttamiseen ja valvontaa liittyvissä kysymyksissä

Koulutuksen kuvaus

Koulutus koostuu verkkoluennosta, jossa käsitellään työsuojelun viranomaisvalvontaa kuormituksen ja häirinnän näkökulmasta. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä tarkastajalta omalla työpaikallasi askarruttavista kysymyksistä.

Kouluttaja: tarkastaja Marjo Lindeberg, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ohjelma

9.00 Työsuojelun valvonta käytännössä
10.00 Osallistujien kysymyksiä ja keskustelua
10.30 Koulutus päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistuminen voidaan perua kuluitta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Jos osallistuminen perutaan 13:n päivän sisällä ennen koulutusta, peritään osallistumismaksusta puolet. Jos osallistuja jää perumatta pois koulutuksesta, peritään häneltä koko osallistumismaksu, ellei hän esitä lääkärintodistusta tai todistusta voittamattomasta esteestä. Koulutuskutsussa voi olla tiukennettuja perumisehtoja.

Tutustu myös näihin koulutuksiin

Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
marraskuu 2021
11.11.2021 Esiintymis- ja vuorovaikutustaidot

Koulutuksen tavoite on vahvistaa osallistujien esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja ja antaa rohkeutta esiintymiseen. Opit, mitä esiintymistilanteissa ottaa huomioon ja miten sanaton viestintä vaikuttaa viestin perille menoon. Harjoittelet ja saat palautetta esiintymisestäsi, mikä auttaa sinua kehittymään.

Helsinki

TJS Opintokeskus

Osallistumismaksu 125.00
23.11.2021 Tunteet neuvotteluissa

Koulutuksessa kehität tunnetaitojasi siten, että tunteiden käsittely neuvotteluissa helpottuu. Opit tunnistamaan sosiaalisen toimintatyylisi sekä miettimään omia ja vastapuolen tunnereaktioita sekä toimimaan haluamallasi tavalla.

Osallistumismaksu 105.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
tammikuu 2022
19.01.2022 Lait henkilöstön edustajan tukena

Koulutuksessa opit, millaisten säädösten nojalla henkilöstön edustaja toimii työpaikalla ja millaiset raamit lainsäädäntö luo yhteistyölle henkilöstön edustajan ja työnantajan välillä. Perehdyt henkilöstön edustajalle keskeiseen oikeuskäytäntöön ja kuulet erilaisista oikeustapauksista. Saat eväitä työnantajayhteistyöhön, rohkeutta luottamustehtäväsi hoitamiseen sekä innostusta kehittää työpaikan käytäntöjä.

Verkkokoulutus

Linkki lähetetään ilmoittautuneille

Osallistumismaksu 180.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
maaliskuu 2022
07.03.2022 Uudistunut yhteistoimintalaki

Koulutuksessa opit yhteistoimintalain keskeisen sisällön ja miten laki on uudistunut. Kuulet myös muiden osallistujien kokemuksia yhteistoiminnasta.

Verkkokoulutus

Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Osallistumismaksu 110.00
15.03.2022 Työpaikan yhdenvertaisuuden toteuttaminen

Yhdenvertaisuussuunnitelman laadinta tullut pakolliseksi vuoden 2017 alusta työpaikoille, joilla on vähintään 30 työntekijää. Tässä verkkoseminaarissa opit laatimaan suunnitelman omalle työpaikallesi yhteistyössä henkilöstön kanssa. Työskentelytapa antaa mahdollisuuden keskustella yhdenvertaisuuden sisällöistä koko henkilöstön voimin, jolloin se tukee myös yhdenvertaisuuden toteutumista työpaikoilla. Samalla opit yhdenvertaisuuslain tärkeimmän sisällön. Pohdimme myös, miten henkilöstön edustaja voisi edistää työpaikan työntekijäryhmien välistä yhdenvertaista kohtelua.

Verkkokoulutus

Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

23.03.2022 Henkilöstön edustaja ja työpaikan yhteistoiminta

Tavoitteena on, että saat malleja hyvästä työpaikan yhteistoiminnasta ja opit perustelemaan, miten yhteistoiminta tukee päätöksentekoa ja päätösten toimeenpanoa. Koulutuksessa selviää ihanteelliset, työpaikan arjessa tapahtuvat työnantajan ja henkilöstön väliset yhteistoiminnan käytänteet. Selväksi tulee myös yhteistoimintalain edellyttämät minimitason vaatimukset, jotka työpaikoilla on täytettävä. Koulutuksesta saat tietoa ja tukea siihen, mitkä ovat henkilöstön edustajan mahdollisuudet vahvistaa työpaikan yhteistoiminnan käytäntöjä ja neuvottelutoimintaa.

Helsinki

TJS Opintokeskus

Osallistumismaksu 200.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
huhtikuu 2022
05.04.2022 Henkilöstön edustaja etätyötä tekevän tukena

Koulutuksessa opit, miten henkilöstön edustaja voi tukea etätyötä tekeviä ja mitkä asiat nousevat etujen ajamisessa esille. Selvitämme, mikä etätyöntekijän työsuojelussa on työnantajan vastuulla ja mikä kuuluu työntekijälle ja miten valvova viranomainen eli aluehallintovirasto valvoo etätyötä tekevän työsuojelua.

Verkkokoulutus

Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Osallistumismaksu 60.00
Ajankohta Koulutus Sijainti Hinta
toukokuu 2022
06.05.2022 Työturvallisuus – jokaisen asia

Koulutuksessa opit työturvallisuuteen liittyvän peruskäsitteistön ja keskeiset periaatteet työhyvinvoinnin kannalta.

Verkkokoulutus

Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Osallistumismaksu 110.00
Teemat
Työelämä, Työsuojelu
Ajankohta
07.10.2021
Paikka

Verkkokoulutus

Linkki lähetetään ilmoittautuneille

Hinta
Osallistumismaksu 55.00