Järjestötoiminta

Autamme vahvistamaan järjestösi toimintaa

Koulutamme

Tutustu koulutustarjontaamme Koulutukset-valikosta. Koulutustemme aiheet kattavat järjestötoiminnan osa-alueet viestinnästä ja esiintymistaidosta johtamiseen ja taloudenhoitoon. Nämä akavalaisille ja STTK:laisille suunnatut koulutukset tarjoavat myös hyvän mahdollisuuden verkostoitua ja oppia muiden kokemuksista.

Voimme myös räätälöidä koulutuksen juuri teidän liittonne tarpeisiin. Esimerkkejä koulutuksista löydät sivulta Tilaa koulutus.

Tutkimme ja teemme jäsenkyselyitä

Teemme tutkimuksia ja selvityksiä sekä ulkopuolisten rahoittamissa hankkeissa että omistajajärjestöjen tilauksesta. Teemme liitoille esimerkiksi jäsenkyselyitä, arviointitutkimuksia ja koulutuskyselyitä. Autamme liittoja myös hankkeiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tutkimuksissa ja hankkeissa painotamme henkilöstön osallisuutta ja tavoittelemme työelämän laadun ja työhyvinvoinnin kehittämistä.

Kehitämme

Kehitämme yhdessä liittojen kanssa järjestötoimintaa. Teemme kehittämistyötä yhteisten hankkeiden, koulutusten tai selvitysten avulla. Tuotteistamme myös kehittämishankkeiden tuloksia asiakkaiden kanssa palveluiksi tai tuotteiksi. Esimerkkinä kehittämishankkeiden tuotteistamisesta ovat Reilu Peli -koulutuksemme ja ylläpitämämme sosiaalisessa mediassa toimiva Reilu Peli verkosto.

Suunnittelemme tilaisuuksia

Autamme suunnittelemaan tilaisuuksia, kuten jäseniltoja, verkkokokouksia, luottamusmiestapaamisia, koulutuspäiviä tai edustajiston työskentelyä. Jos entinen tapa toteuttaa järjestön tilaisuuksia kyllästyttää, meiltä voi kysyä ideoita uusiksi toimintamalleiksi. Tähän mennessä järjestöt ovat käyttäneet suunnitteluapuamme esimerkiksi luottamusmieskoulutusten muuttamiseen entistä enemmän osallistujia verkottaviksi. Meiltä on kysytty apua myös strategiatyöskentelyn suunnitteluun sekä jäsentilaisuuksien muuttamiseen entistä enemmän osallistujia aktivoiviksi.

Tarjoamme palveluita verkkotyöskentelyyn ja -tapaamisiin

Järjestöt toimivat myös verkossa. Tarjoamme oppimisalustan (moodle) yhdistyksenne sisäiseen toimintaan. Mikäli toimitte maanlaajuisesti, voitte säästää matkakuluissa kokoustamalla verkossa. Tarjoamme verkkokokousten isännöintipalvelua Adobe Connect -ohjelmalla.

Laadimme julkaisuja

Tuotamme järjestötoimintaa ja työelämää tukevaa koulutusmateriaalia. Sivulta verkkoaineistot löydät yleiseen käyttöön tuotamamme aineistot. Tilauksesta olemme tehneet oppi- ja tukimateriaaleja esimerkiksi perehdyttämiseen, tiedottamiseen, vaikuttamiseen, osaamisen todentamiseen, työssäjaksamiseen tai ajan hallintaan. Katso tarkemmin sivulta Teetä oppimateriaalia.

Jaamme TJS-tukea

Onko yhdistykselläsi omaa koulutustoimintaa? Meiltä voit hakea valtion välittämää rahallista tukea, TJS-tukea, koulutuksen järjestämisestä aiheutuneisiin menoihin. Tuki haetaan helposti verkkopalvelun avulla. Katso tarkemmin sivulta TJS-tuki.

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.