Edunvalvonta

Tarjoamme erilaisia tapoja auttaa järjestösi edunvalvonnassa ja sen kehittämisessä. Lue miten voisit palvelujamme hyödyntää!

Koulutukset ja toiminnan kehittäminen

Me koulutamme ja ohjaamme toiminnan kehittämistä. Valmiita koulutuksia meillä on esimerkiksi luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille, yhdistysten hallituksille ja hallitusten jäsenille.

Koulutamme myös tilauksesta, muun muassa nämä olemme tilauksesta toteuttaneet: Muutosvalmennus, Luottamusmiehen ja esimiesten välinen yhteistyö, Luottamusmiesorganisaation toiminnan tehostaminen, Työpaikkatoiminnan kehittäminen ja Neuvottelut ja yt-prosessi. Tutustu koulutuksiimme sivulla Koulutukset ja ilmoittautuminen ja katso myös Järjestö- ja edunvalvontakoulutus ja Järjestötoiminnan kehittäminen.

Kyselyt ja tutkimukset

Toteutamme tilauksesta tutkimuksia ja jäsenkyselyitä järjestöjen toiminnan kehittämiseksi. Olemme muun muassa selvittäneet itsensä työllistävien jäsenten näkemyksiä työelämästä sekä millaista vertaistukea ja missä vaiheessa luottamusmiehet kaipaavat.

Seuraamme myös työelämän muutoksia ja teemme kiinnostavista tieteellisestä tutkimusaiheista referaatteja. Referaateista löytyy työelämään liittyviä aiheita myös jäsenistölle tiedotettavaksi.

Hankkeet

Olemme toteuttaneet muun muassa yhteistyössä Erityisalojen toimihenkilöliitto Erton, Palkansaajajärjestö Pardian ja Vakuutusväen Liiton sekä 11 yrityksen kanssa henkilöstön edustajien kehittämisvalmiuksien kohennushankkeen. Hankkeessa parannettiin henkilöstön edustajien osaamista sekä kehitettiin toimintaa työpaikoilla. Hankkeen myötä työpaikoilla saatiin nostettua yhteisesti käsiteltäväksi työhyvinvointiin keskeisesti vaikuttavia asioita. Hanke sai Työelämän kehittämisohjelman valtionavustusta. Hankkeista lisää sivulla Työelämän kehittäminen.

Julkaisut ja sähköiset materiaalit

Tuotamme edunvalvonnan avuksi erilaisia julkaisuja niin painettuina kuin sähköisinäkin. Tuottamiamme julkaisuja ovat esimerkiksi Potkut? Työ- ja virkasuhteen päättäminen, Neuvottelutaidon opas ja Pätkätyössä! Selviytymisen opas.  Sähköisesti olemme julkaisseet EU-edunvalvonta, Perehdyttäminen ja Pärjätään pätkissä. Tuotamme materiaaleja järjestöille myös tilauksesta. Katso sivut Julkaisut ja tilaaminen ja Verkkoaineistot.

Ajankohtaisinfot

Järjestä infotilaisuuksia esimerkiksi luottamusmiehille tai jäsenistölle kokousisännöintipalvelumme avulla.

Verkostojen luominen ja verkostoituminen

Meiltä saat tähän apua verkostojen käynnistämiseksi ja toiminnan pyörittämisen suunnitteluun. Me olemme myös luoneet ammattijärjestöjen avustuksella henkisen työsuojelun parissa toimivien yhteistyö- ja vertaistukiverkoston, nimeltään Reilu Peli verkosto. Sinne voivat liittyä esimerkiksi työsuojeluvaltuutetut, luottamusmiehet ja järjestöjen asiantuntijat.  Verkosto toimii internetissä.

Ammattijärjestötoimijan vertaistukiohjelma

Ammattijärjestötoimijat, esimerkiksi luottamusmiehet, yt-edustajat ja yhdistysten puheenjohtajat, kohtaavat monenlaisia haastavia tilanteita. Järjestösi voikin kutsua koolle vertaisryhmätapaamisia, jossa ryhmän jäsenet saavat toisiltaan neuvoa ja tukea. Ohjatussa ryhmässä voidaan eritellä tilanteeseen vaikuttavia tekijöitä, vertailla kokemuksia ja pohtia ratkaisuvaihtoehtoja. Järjestösi asiantuntijan tehtävä on kuunnella ja kommentoida, me ohjaamme ja dokumentoimme tilaisuudet. Lue lisää vertaistukiohjelmasta.

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.