Asiantuntijan esiintymistaito kasvokkain ja verkossa

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu liittojen asiantuntijoille, jotka työssään esiintyvät tai toimivat tiimien vetäjinä.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa tukea, tarjota selkeät ohjeet ja käytännön harjoitusta omien esitysten suunnitteluun sekä vakuuttavaan ja persoonalliseen esittämiseen. Koulutuksessa käsitellään kasvokkaisen ja etäesiintymisen eroja.

Koulutuksen kuvaus

Koulutus koostuu kolmesta verkkotapaamisesta sekä oppimistehtävistä. Ennen ensimmäistä tapaamista osallistujat vastaavat virittävään ennakkotehtävään, jonka perusteella harjoitukset räätälöidään osallistujille sopiviksi. Tapaamisten välillä tehdään oppimistehtävät, joita voi suoraan soveltaa omiin esityksiin. Kolmannella tapaamisella tallennetaan lyhyet puheenvuorot, joihin osallistujat saavat erikseen kirjallisen palautteen vahvuuksistaan ja kehittämiskohteistaan.

Ensimmäisessä tapaamisessa keskitytään esityksen suunniteluun ja pohdintaan, millaisin keinoin parhaiten pääsee tavoitteeseen. Puhutaan diojen roolista ja demonstroidaan osallistuvuuden tukemista.

Toisessa tapaamisessa keskitytään valmistautumiseen ja esittämiseen, miten asian voi esittää rennosti ja vakuuttavasti, miten osallistujat voi aktivoida mukaan ja mitä verkkoesityksissä kannattaa huomioida.

Kolmannessa tapaamisessa mietitään, miten saa lisää rutiinia ja varmuutta esittämiseen. Tehdään harjoituksia ja opetellaan rentoutumistekniikkaa. Sen lisäksi jokainen osallistuja saa myös henkilökohtaista palautetta omaan demoesitykseensä.

Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa.

Kouluttaja: TeM, VTK, Petteri Hynönen, Vuorovaikuttamo

Ohjelma

Verkko-opetus 27.10., 17.11. ja 8.12.2020 kello 13-16.

Ajankohta

27.10.2020 - 08.12.2020

Viimeinen ilmoittautumispäivä

29.09.2020

Koulutuspaikka

AC, Verkkokoulutus

Hinta

Osallistumismaksu 360.00

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.