SASK – Tavoitteena globaalisti oikeudenmukainen työelämä

Kenelle

Luento on suunnattu liittojen työntekijöille ja yhdistysten toimijoille.

Tavoite

Luennolla kuulet, miten Suomen Ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK toimii ja mitä suomalaisen ay-liikkeen tuella on saatu aikaan.

Koulutuksen kuvaus

Tukea Kolumbian työntekijöille kestävän rauhan saamiseksi 50-vuotisen sisällissodan jälkeen. Sosiaaliturva 100 miljoonalle indonesialaiselle. Palkankorotuksia miljoonille työntekijöille ja työterveyden edistämistä työpaikoilla. Tiesitkö, että näitä kaikkia on tuettu suomalaisen ay-liikkeen voimin?

Suomen Ammattiliitojen Solidaarisuuskeskus SASK tekee työtä työntekijöiden oikeuksien puolesta ja ay-toiminnan parantamiseksi kehittyvissä maissa.

Kehittämällä työntekijöiden oikeuksia maailmanlaajuisesti edesautetaan sitä, että töitä tehdään sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävän kehityksen mukaisesti. Kehittyvien maiden työntekijät saavat keinoja puolustaa oikeuksiaan ja ihmisarvoista työtä.

Globaali oikeudenmukaisuus on tie työelämän kestävään kehitykseen myös meillä Suomessa. Suomessa ay-liikkeen globaali toiminta näkyy esimerkiksi siten, että töitä ei ehkä siirretäkään palkkatasoltaan alhaisiin maihin ja saamme eettisesti tuotettuja palveluita ja tuotteita.

Esimerkiksi Uruguayssa SASK teki viime vuosikymmenellä uutta sellutehdasta avattaessa menestyksekkäästi yhteistyötä suomalaisten ja paikallisten ammattiliittojen sekä UPM:n kanssa hyvien neuvottelusuhteiden aikaansaamiseksi.

Luennolla viestintäpäällikkö Laura Ventä kertoo tarkemmin SASKin toiminnasta. Kuulet myös, miten sinä ja liittosi voitte SASKin kautta vaikuttaa.

SASK edustaa laajasti suomalaista ay-liikettä, sillä sen kautta köyhien maiden työntekijöitä on tukemassa 34 ammattiliittoa ja kaksi keskusjärjestöä.

Luento järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen ja SAK:n kehittämiskeskuksen kanssa.

Ohjelma

10.00 Luento alkaa
11.00 Luento päättyy

Ajankohta

29.05.2018 - 29.05.2018

Viimeinen ilmoittautumispäivä

24.05.2018

Koulutuspaikka

Osallistujille lähetetään linkki koulutusalustalle. , Verkkokoulutus

Hinta

Osallistumismaksu 0.00

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.