Osaava yhdistys – Yhdistystoiminnan perusteet, verkkokoulutus

Kenelle

Koulutus on suunnattu uusille yhdistystoimijoille sekä niille, jotka haluavat uudistaa yhdistyksen toimintaa ja kaipaavat uudistamiseen tukea ja ideoita.

Tavoite

Koulutuksessa saat tietoa, millä tavalla yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt ohjaavat yhdistyksen toimintaa. Tunnet yhdistystoimijan vastuut ja velvollisuudet. Lisäksi opit, mikä vaikuttaa hallituksen ja yhdistyksen jäsenten sitoutumiseen, motivaatioon ja luottamukseen.

Koulutuksen kuvaus

Koulutus koostuu kolmesta verkkoluennosta, joiden välillä perehdytään itseopiskelumateriaaliin ja tehdään etätehtäviä. Koulutukseen liittyy myös vapaaehtoinen harjoitustehtävä. Itseopiskeluun ja etätehtävien tekemiseen menee aikaa n. 3-6 tuntia riippuen siitä, miten paljon tuntee yhdistystoimintaa entuudestaan sekä siitä montako opiskelutehtävää haluaa tehdä.

Osallistumiseen tarvitaan tietokone ja pääsy internetiin. On eduksi, mikäli osallistujan yhdistyksellä on hallituksen kokous koulutuksen aikana. Tämä siksi, että välitehtäviä voisi tehdä yhdessä hallituksen kaikkien jäsenten kanssa.

Kouluttaja: Kulttuurisihteeri, FM Inka Ukkola

Ohjelma

Ohjatut tapaamiset verkossa ja itseopiskeluaika:

12.3.2019 klo 18-19.15 – Yhdistyksen perustehtävän kirkastaminen
Verkkoluennolla perehdymme yhdistyslakiin sekä siihen, miten yhdistyksen sääntöjä luetaan. Tutustumme siihen, miten yhdistyksen perustehtävän voi tunnistaa ja tarkastelemme työkaluja, joilla sen voi tehdä näkyväksi.
12.3.-19.3. itseopiskelu

19.3.2019 klo 18-19 – Millä saan muut mukaan
Toisella verkkoluentokerralla tarkastelemme jäsenten aktivoimista sekä hyvän hallitustyöskentelyn rakennusaineita. Puhumme myös yhdistysdemokratiasta ja teemme äänestysharjoituksen verkossa.
19.3.-16.4. itseopiskelu

16.4.2019 klo 18-19 – Viimeisellä verkkoluennolla käsitellään osallistujien toivomia aiheita.
16.4.-17.5. itseopiskelu

Ajankohta

12.03.2019 - 17.05.2019

Viimeinen ilmoittautumispäivä

03.03.2019

Koulutuspaikka

Linkki koulutukseen lähetetään ilmoittautuneille, Verkkokoulutus

Hinta

Osallistumismaksu 125.00

Tulostettava ohjelma ja muu materiaali

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.