TJS-tukea voi hakea myös verkkokoulutuksiin

Kuvituskuva tabletista
TJS Opintokeskus jakaa valtion taloudellista tukea liittojen ja yhdistysten järjestämiin verkkokoulutuksiin.
 
Koronavirusepidemian myötä koulutuksia on yhä enemmän siirretty verkkoon. TJS-tukea voi hakea myös niihin. Näin liitto saa tuen ja samalla akavalaisen ja STTK-laisen ay-kentän koulutustoiminta kirjautuu tilastoihin. Tilastoinnin avulla varmistamme tuen saamisen valtiolta jatkossakin.
 

Miten täytän hakulomakkeen verkkokoulutusta varten

Lue tästä kirjalliset ohjeet tai katso videolta, miten lomake täytetään. 

Hakulomake täytetään verkkokoulutusten osalta pääosin samoin kuin lähikoulutuksissakin. Erona on se, että ei tehdä lähipäivää eli merkitä alkamisaikaa, päättymisaikaa ja taukoja, vaan sen sijaan opetustunnit merkitään kohtaan "Etäopetuksen oppituntien lkm". Mahdollisesti myös tarvitaan laskelma kouluttajan käyttämistä tunneista (ks. jäljempänä). 

Osallistujiksi merkitään kaikki ilmoittautuneet, vaikka osa kuuntelisikin luennon tallenteesta. Osallistujalista tulee laittaa liitteeksi, samoin kuin koulutuksen ohjelma.

Kuluiksi merkitään luennoitsijan palkkio. Myös webinaari- tai oppimisalustan lisenssimaksu on kulu, johon voi hakea TJS-tukea. Jos lisenssimaksu on vuosittainen, sen voi jyvittää yhtä tilaisuutta kohden esimerkiksi siten, että jakaa vuosimaksun eri kuukausille ja jakaa kuukausiosuuden siinä kuussa toteutuneiden tilaisuuksien kesken.

Paikkakuntaluettelosta, jossa ovat Suomen kunnat, löytyy sellainenkin ”kunta” kuin Verkkokoulutus.  

Jos verkkokoulutukseen kuuluu oppimisalustalla tapahtuvaa ohjaamista, jossa vetäjä antaa palautteita osallistujien tehtäviin tai keskusteluttaa sisällöistä, opettajan näihin töihin käyttämä työaika merkitään yhtenä yhteenlaskettuna opetustuntimääränä. Jos määrä ei ilmene koulutuksen ohjelmasta, tulee mukaan liittää laskelma kouluttajan työtunneista. Nämä tunnit merkitään omaan kohtaansa hakulomakkeessa – sen kohdan yläpuolella, mihin lähipäivät merkitään Opetustunnit ovat kestoltaan 45 minuuttia. 

Henkilökohtainen neuvonta

Autamme mielellämme, jos jokin on epäselvää. Soita tai laita viestiä (09) 229 3030, toimisto@tjs-opintokeskus.fi

 

Julkaisuaika: 
Maanantai, toukokuu 4, 2020