Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille

19.02.2019
Valmennuksessa osallistujat oppivat työnhaku- ja työelämätaitoja ja samalla kartuttavat digiosaamista osallistujien tarpeiden mukaan räätälöitynä.

Valmennukset järjestetään Kouvolassa, Rovaniemellä, Kajaanissa ja Kuopiossa. Osallistuja saa valmennuksesta todistuksen, jolla voi osoittaa työttömyysturvalaissa vaadittavan aktiivisuusedellytyksen täyttyneen. Valmennus toteutetaan Opetushallitukselta saadulla työttömien digitaitojen koulutushankerahalla.

Osallistujat ja hinta
Valmennukseen voivat osallistua työttömät jäsenet Akavan tai STTK:n jäsenliitoista. Valmennus on maksutonta, mutta lähettävän liiton/yhdistyksen pitää sitoutua maksamaan osallistujan ruokailut, jotka ovat 30 euroa per päivä. Lisäksi suosittelemme, että liitto maksaa osallistujalle matkakulut sekä kaksipäiväisissä valmennuksissa tarvittavat mahdolliset yöpymiset kahden hengen huoneessa (yksi potentiaalinen yöpyminen Rovaniemen ja Kuopion valmennuksissa). Jos liitto/yhdistys päättää tarjota aktivointipalvelua jäsenilleen, se tekee samalla päätöksen ruokailujen maksamisesta sekä mahdollisten majoitus- ja matkakulujen korvaamisesta. Ilmoitus tästä tehdään pääsihteeri Merja Hanhelalle.

Valmennuksen kesto
Valmennus kestää viisi päivää. Osallistujat ilmoittautuvat koko kokonaisuuteen, mutta voivat osallistua myös sen mukaan, mikä on osallistujan tarve saada kolmen kuukauden jakson aktivointipäivät täyteen. Mikäli osallistuja peruu ilmoittautumisensa noin viikkoa ennen valmennuspäivää, ei liitolta veloiteta ruokailukuluja.

Valmennuksen työnjako
Ammattiliitot ja -yhdistykset hoitavat tilaisuuksien markkinoinnin ja TJS Opintokeskus vastaa käytännön toteutuksesta. TJS lähettää tarkemmat tiedot ja osallistujien ilmoittautumisohjeet yhdyshenkilöille niihin liittoihin, jotka ovat päättäneet tarjota aktivointipalvelua jäsenilleen. Jos järjestöllä on paikkakunnalla oma asiamies tai yhdyshenkilö, on toivottavaa, että he pistäytyvät valmennuksessa tuomassa jäsenille järjestön erityisterveiset.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen mukaan
opintojohtaja Merja Hanhela, merja.hanhela(at)tjs-opintokeskus.fi, p. 050 469 6065
Työllistymisvalmennuksen ohjelma

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.