Sujuvaa yhteistyötä ja tyytyväisiä osallistujia työttömien valmennuksissa

03.09.2019
TJS Opintokeskus on ollut Omaehtoisen Työllistymisen Tuki OTTY ry:n yhteistyökumppani työttömien valmennuksissa.

OTTY ry, tuttavallisemmin Työnhakuveturi, on 10 Akavalaisen ammattiliiton muodostama yleishyödyllinen yhdistys.

Työnhakuveturi tarjoaa valmennuksia sekä uusmaalaisille jäsenliittojen jäsenille, että yhteistyössä TE-toimiston kanssa Rekryboosteri -ryhmävalmennusta uusmaalaisille korkeakoulutetuille työttömille, jotka ovat kirjautuneet TE-toimistoon työttömiksi työnhakijoiksi.

"Autamme osallistujiamme aktivoimaan työnhakuaan, laittamaan kuntoon työnhakuasiakirjoja, sanoittamaan ja ilmaisemaan omaa osaamistaan sekä parantamaan omaa brändiään työmarkkinoilla", kertoo projektipäällikkö Päivi Korhonen.

Työnhakuveturin kautta valmennuksia ja tilaisuuksia järjestetään liittojen jäsenille kuukausittain, ja Rekryboosterin viisi viikkoa kestäviä valmennusryhmiä alkaa useita kuukausittain. OTTY:lla on myös englanninkielisiä Career Boost -ryhmiä sekä vuosittain syyskuussa iso rekrytointitilaisuus Walk for Jobs Helsinki.

Rekryboosteriryhmät toimivat vertaistukiryhminä ja niiden ohjaajina toimivat vertaisohjaajat. Ryhmissä vierailevat aina myös liittojen uravalmentajat antamassa asiantuntemustaan työnhakuasiakirjojen kanssa. Ulkopuolisia kouluttajia ryhmissä ei käytetä.

Työnhakuveturin valmennukset sen sijaan vetävät aina ammattitaitoiset kouluttajat joko liitoista, yhteistyökumppaniorganisaatioista tai muista koulutusorganisaatioista.

"Valmennusten yhteinen suunnittelu TJS:n asiantuntijoiden kanssa on ollut sujuvaa.  Sisältö on suunniteltu hyvässä yhteistyössä, ottaen huomioon osallistujien toiveet ja palautteet sekä ajankohtaisuus asiakaskunnallemme", kiittelee Korhonen.

"Kokeneet kouluttajat ovat osanneet myös huomioida osallistujien erilaiset lähtökohdat.  TJS:n kouluttajat ovatkin olleet pidettyjä ja saaneet hyvää palautetta kautta linjan", lisää hän. 

TJS:n johdolla toteutetut koko päivän valmennukset kuuluvat aktiivimalliin, ja osallistujat saavat siitä aktiivisuusmerkinnän, jonka he voivat raportoida etuuden maksajilleen.

Lisätietoa kaikista OTTY:n tapahtumista löytyy osoitteesta tyonhakuveturi.fi

Päivi OTTY ry:stä

 OTTYn projektipäällikkö Päivi Korhonen työskentelee sen eteen,
 että työttömät pääsisivät uudelle uralle.

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.