Palkitse yhdistysaktiivi – ehdota Vuoden Välkkyä

07.09.2017
Vuoden Välkky -palkinnolla halutaan tuoda esiin ja palkita hyviä ammattiyhdistystoimintaa kehittäviä ideoita.

Palkinto jaetaan sellaisesta uutta luovasta ideasta tai toiminnasta, joka on ollut erinomaista jäsenpalvelua, edistänyt yhdistyksen kehittymistä ja vaikuttavuutta, lisännyt jäsenten yhteenkuuluvuutta tai tuonut ammattiyhdistystoiminnan merkitystä esiin.

Tällaista toimintaa voivat olla esimerkiksi jäsentapahtumat ja -koulutukset, jotka kehittävät jäsenistön osaamista tai auttavat verkostoitumaan, saamaan vertaistukea tai luomaan yhteishenkeä. Toiminta voi olla myös yhdistyksen luottamustoimisten ja aktiivien motivoimista ja jaksamisen kehittämistä. Se voi olla myös perusjäsenten työssä jaksamiseen ja työpaikan epäkohtien korjaamiseen vaikuttamista.

Ehdotukseksi riittää yksittäinenkin asia, tapahtuma tai toimintatapa, jos se on muuttanut ja edistänyt yhdistyksen toimintaa. 

Etsimme akavalaiseen tai STTK-laiseen yhdistykseen kuuluvaa aktiivia tai aktiivien ryhmää, jonka panos yhdistyksen kehittämiseksi on tehnyt sinuun niin suuren vaikutuksen, että haluaisit hänen/heidän tulevan ansioistaan palkituksi. Myös liiton työntekijät voivat tehdä ehdotuksia.

Ehdokkaat julkaistaan TJS Opintokeskuksen verkkosivuilla marraskuun ajan ja kaikkien akavalaisten ja STTK:laisten yhdistysten jäsenet voivat käydä äänestämässä omaa suosikkiaan. Palkintokategorioita on siten kaksi: yleisöäänestyksen voittaja sekä Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliiton (TJS) hallituksen valitsema. Voittajat julkaistaan joulukuussa.

Tee oma ehdotuksesi palkinnon saajaksi TJS:n kulttuurisihteeri Inka Ukkolalle, inka.ukkola(at)tjs-opintokeskus.fi, syyskuun loppuun mennessä. Muistathan perustella ehdotuksesi.

Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliiton jäseniä ovat Akava ja STTK.

Palkittuja ovat olleet:
2016 – opiskelijoille suunnattu Rekry-bussi sekä yleisöäänestyksen voittajana jäsenten ammatilliseen kehittymiseen ja vertaistukeen perustuva ”olohuone”
2015 – kaksi palkittua: Yt-café -tilaisuudet sekä verkostomaisen ja verkossa toimivan jaostotoiminnan luominen. Yleisöäänestyksen suosikki palkittiin yhteenkuuluvuuden ja jäsenpalvelujen kehittämisestä.
2014 – räätälöidyt yt-koulutukset, yleisöäänestyksen palkinto luottamusmiesryhmän yhteistoiminnalle
2013 – kaksi palkittua: alueyhdistys aluevastaavaverkoston luomisesta sekä ammattiosasto järjestötoiminnan kokonaisvaltaisesta uudistamisesta ja erityisesti jäsenten tavoittamisesta sähköisen viestinnän keinoin (yleisöäänestystä ei vielä ollut)

Lataa tästä logo sähköiseen käyttöön ja tästä painokelpoinen logo.

 

TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n koulutus- ja kehittämisorganisaatio.

TJS Opintokeskusta ylläpitää Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto ry, jonka jäseniä ovat Akava ja STTK.